پایان نامه رابطه خلاقیت با حضور در مهد کودک در دانش آموزان ابتدایی

پایان نامه رابطه خلاقیت با حضور در مهد کودک در دانش آموزان ابتدایی پایان نامه رابطه خلاقیت با حضور در مهد کودک در دانش آموزان ابتدایی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 128 KB

تعداد صفحات : 82

بازدیدها : 381

برچسبها : خلاقیت خلاقیت دانش آموزان مهد کودک دانش آموزان ابتدایی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی ارتباط میزان خلاقیت دانش آموزان با حضور در مهد های کودک در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اردبیل

پایان نامه جهت دریافت کارشناسی روانشناسی عنوان پایان نامه : ارتباط میزان خلاقیت دانش آموزان با حضور در مهد های کودک در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اردبیل

بیان مسئله

به طور کلی ما در کلیه این تحقیق با دو نوع خانواده سر و کار داریم که نوع اول با نام خانواده های آسیب زا یا الگوی خانوادگی آسیب زا معرفی می شود که شکل ارتباط را در آن می توان به صورت بسته یا مستبد نشان داد که تصمیم گیرنده در آن خانواده به جای فرد می باشد، بدون شک نقض عوامل خانوادگی در آسیب رسانی به خلاقیت چنان بزرگ و شگرف است که می توان آن را عامل زمینه ساز برای تأثیر سایر الگوها(فردی، آموزشگاهی، اجتماعی) تلقی کرد، بسیاری از آسیب های جدی که بر تفکر فرد و شخصیت خلاق وارد می شود معمولا از رفتارها، موضع گیریها و برخوردهای احتمالی نزدیکان با فرد خلاق ناشی می شود انسانها بخش بزرگ و پراهمیتی از چرخه رشد و تحول خویش را در فضای فرهنگی و تربیتی خانواده می گذرانند بنابراین طبیعی است که عمیقاً تحت تأثیر آنچه در درون خانواده آسیب زا باشد، زمینه های شکوفایی تفکر و شخصیت خلاق شدیدا صدمه خواهد دید، و نوع دوم جزو خانواده هایی است که با عنوان خانواده های زمینه ساز معرفی می شود که شکل ارتباط در آن را می توان به صورت آزاد منشانه یا همان دموکراتیک نشان داد که تصمیم گیرنده در آن خود فرد علاوه بر خانواده می باشد و همچنان فرد در مسائل شخصی و عمومی خانواده حق اظهار نظر را دارد. خانواده در مهیا ساختن بسترهای رشد و پرورش خلاقیت نقش مهمی بازی می کند (در این خصوص می توانید پایان نامه رابطه جو عاطفی خانواده با پرورش خلاقیت دانش آموزان را مشاهده کنید)؛ زیرا خلاقیت انسان تا حد زیادی وابسته به خانواده است این وابستگی باعث می شود بخش مهمی از عکس العملها، مهارت ها و تواناییهای فرزندان عمیقا از نظام تربیتی و آموزشی خانواده متأثر شود، شاید آنقدر که بتوان گفت حتی الگوهای فردی زمینه ساز نیز تا حد زیادی بر نظام پرورشی و تربیتی(سازنده و مولد) خانواده تکیه می زند، خلاقیت در این پایان نامه بدین گونه تعریف می شود فرد در راستای خلاقیتهای بالقوه خود به بالفعل برسد و به درستی تواناییهایش را شناخته و در رسیدن به اهدافش از آنها استفاده کند، از چشم انداز روانشناسی نیز خلاقیت مفهوم یا پدیده ای یگانه و بدیع فرض شده است با این تأکید که خلاقیت یک فرآیند روانی است، فرآیندی که به خلق کردن، ایده پروری، مفهوم سازی، ارایه اشکال هنری و علمی یا تولیدات صنعتی منجر می شود بنابراین خلاقیت یک فرآیند روانی تصور می شود که یکتا و یگانه بوده و خاصیتی ابداعی دارد. با توجه به اهمیتی که در مورد خانواده و نقش آن در خلاق بودن یا نبودن فرزندان گفته شد پژوهشگران تأکید زیادی بر شناسایی تأثیرات محیط خانواده در میزان خلاقیت نشان می دهند که از جمله این تأثیرات می توان به جو عاطفی خانواده، شیوه های تربیتی و نگرشهای تربیتی اشاره کرد.

اهداف تحقیق:

هدف کلی: بررسی رابطه میزان خلاقیت با حضور در مهد های کودک در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان اردبیل

هدف جزئی: بررسی رابطه میزان تحصیلات والدین با میزان خلاقیت دانش آموزان.

نظریه های خلاقیت

نظریه های مربوط به خلاقیت: اکنون نوبت آن است که به طرح دیدگاه های مربوط به خلاقیت بپردازیم. دیدگاه یا نظریه معمولا نظر و دانشی است که برای تبیین یک پدیده وجود دارد. هر دیدگاه، علم و آگاهی خاصی از یک موضوع یا مفهوم را مطرح می سازد بنابراین وقتی از دیدگاه ها صحبت می کنیم منظور طرح اندیشه هایی است که به یکدیگر شباهت کاملی ندارند. یعنی هر دیدگاه چشم اندازی جدید را مطرح می سازد.

1-نظریه روح خدایی: بر مبنای این نظریه باستانی، خلاقیت از خدا به سمت انسان نزول می یابد و توزیعی جهانی ندارد. بر این مبنا برخی از افراد سهم بیشتری نسبت به بقیه می برند. افرادی که خلاقند وابستگی بیشتری نسبت به منبع فیض دارند. به هر حال این نظریه خلاقیت زمانی که تفکر علمی غالب است نامناسب بوده و ما باید در جستجوی شواهد متقاعد کننده تری باشیم.

2-دیدگاه روانکاوی: از دیدگاه روانکاوی، خلاقیت در نتیجه تعارضی است که در ذهن ناخودآگاه یا نهاد ایجاد شده است. ذهن ناخودآگاه تلاش می کند تا راه حلی برای تعارض بیابد ...

نتیجه گیری پایان نامه

در بررسی رابطه سپری کردن دوره مهد کودک و خلاقیت دانش آموزان به دست آمد، دانش آموزانی که دوره مهد کودک را سپری کرده اند و دانش آموزانی که دوره مهد کودک را سپری نکرده اند دارای تفاوت می باشند و گروه دوم که دوره مهد را سپری کرده اند نمرات خلاقیت بالاتری از گروهی که دوره مهد را سپری نکرده اند دارند.

در بررسی رابطه بین خانواده های دارای فرزند کمتر و خلاقیت بیشتر فرزندان این خانواده ها به دست آمد بین خانواده های دارای فرزند کمتر و خلاقیت بیشتر فرزندان این خانواده ها رابطه معنی داری وجود دارند و خانواده های دارای فرزند کمتر دانش آموز با خلاقیت کمتری دارند.

در بررسی رابطه بین تحصیلات والدین و خلاقیت دانش آموزان به دست آمد بین دانش آموزی که در خانواده های با تحصیلات بالا زندگی کرده اند و خلاقیت زیاد آنان رابطه وجود دارد.

فصل اول (کلیات تحقیق)

مقدمه 1

بیان مسئله 3

اهمیت و ضرورت تحقیق 5

اهداف تحقیق: 8

هدف جزئی 8

سؤالات تحقیق: 8

فرضیات تحقیق: 9

تعریف اصطلاحات و مفاهیم 9

خلاقیت 9

فصل دوم (پیشینه تحقیق)

مقدمه 11

نظریه های خلاقیت 12

محدودیت های مربوط به خلاقیت: 16

علائم و نشانه های افراد خلاق: 19

چگونه روش های والدین می تواند خلاقیت را برانگیزد. 20

اعتدال در نزدیکی عاطفی 21

ارزشها، نه قوانین 21

والدین فعال و مستقل 23

قدردانی از خلاقیت 23

تصویر ذهنی از آینده 24

شوخ طبعی 24

تخیل و خلاقیت 29

نقش بزرگسالی در شکوفایی خلاقیت کودکان: 35

تکنیک های آموزش خلاقیت در کلاس درس 36

تکنیک های خلاقیت و نوآوری 38

پیشینه تحقیق در ایران 39

تحقیقات انجام شده در خارج از کشور 42

فصل سوم (روش اجرا)

مقدمه: 45

روش تحقیق 46

جامعه آماری 46

نمونه آماری 47

حجم نمونه 47

ابزار گردآوری اطلاعات 47

روش تجزیه و تحلیل داده ها : 49

فصل چهارم (تجزیه و تحلیل داده ها)

بخش اول آمار توصیفی : 51

فصل پنجم (بحث و نتیجه گیری)

بحث و نتیجه گیری 60

محدودیتهای پژوهش : 60

پیشنهادات 62

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید