دسته : شیمی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 13377 KB
تعداد صفحات : 85
بازدیدها : 322
برچسبها : ساخت نانو ذرات فریت نیکل روی همرسوبی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت نیکل- روی به روش همرسوبی
چکیده
هدف از این پایان نامه ساخت نانو ذرات فریت نیکل-روی به روش همرسوبی می باشد. روش همرسوبی روشی مناسب و با صرفه و به نسبتا سریع برای تولید نانوذراتی مانند فریت نیکل-روی می باشد. برای ساخت این نانو ذرات از روش همرسوبی شیمیایی استفاده شد.
ماده به دست آمده را در دمای حدود 600 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت حرارت داده شده و برای نمونه های به دست آمده بر اساس تغییر نسبت مولی و سرعت چرخش دستگاه همزن و مدت حرارت دهی توسط پراش اشعه X، تصاویر SEM و TEMمقایسه گردید. اندازه نانوذرات حدود 14 نانومتر قبل از حرارت دهی و 10 نانومتر بعد از حرارت دهی برآورد شدند. کوچکترین اندازه در نسبت مولی یک به یک و دمای 600 درجه سانتیگراد و سرعت چرخش همزن به میزان 5000 دور در دقیقه به دست آمده است.
نانو تکنولوژی محدوده ای از تکنولوژی است که در این محدوده انسان می تواند انواع ترکیبات، آلیاژها، وسایل و ابزارها به طور کلی، سیستم ها و سازه های گوناگون را در مقیاس اتمی و مولکولی و در ابعاد نانومتری (یک میلیاردم متر) طراحی کرده و به مرحله ساخت برساند. روش ساخت در اکثر موارد، به صورت جابجا نمودن اتم ها و مولکل ها و قرار دادن آنها در موقعیت های مناسب می باشد. همچنین می توان نانو تکنولوژی را بر اساس اجزا تشکیل دهنده این نامگذاری، یعنی (نانو) و (تکنولوژی)، تعریف نمود. تکنولوژی در کل به معنی ساخت ابزارهای کاربردی با استفاده از قوانین علمی می باشد؛ همان طور که گفته شد، یک نانومتر به معنی یک میلیاردم متر است. محدوده ابعادی مورد بحث در نانو تکنولوژی عبارت است از ابعادی بین 1 تا 100 نانومتر می باشد. اما این محدوده، بخش زیادی از محدوده ابعادی علوم مختلف، از بلور شناسی با اشعه X گرفته تا فیزیک اتمی و مباحث شیمی و... را شامل می شود، لذا برای مشخص کردن محدوده کاری فرض می کنیم که نانو تکنولوژی تنها شامل ساخت و تولید در محدوده تعریف شده با استفاده از وسایل مخصوص می باشد.
مقدمه
به طور کلی فریت به آن دسته از مواد مغناطیسی اطلاق می شود که جزء اصلی تشکیل دهنده آنها اکسید آهن است و پارامترهای مغناطیسی مطلوبی نظیر ضریب نفوذ پذیری مغناطیسی، اندوکسیون اشباع و مقاومت ویژه الکتریکی بالا (در حدود 1012Ωcm) از جمله اصلی ترین خصیصه های آنها به شمار می رود. بدین جهت کاربردهای بسیار وسیعی را در زمینه صنایع برق، الکترونیک، مخابرات، کامپیوتر و… به خود اختصاص داده اند
برای ساخت فریت Ni-Zn به روش همرسوبی عوامل مختلفی چون تغییرات نسبت مولی روی (Zn) نسبت به نیکل (Ni)، دمای تشکیل رسوب اولیه، دمای کوره، سرعت مخلوط شدن و ترتیب ریختن محلول های اولیه می تواند موثر باشد. در این پایان نامه با دستگاه های مختلفی مانند: همزن شیشه ای، همزن مغناطیسی و هموژنایزر در مرحله انجام واکنش که دارای سرعت های متفاوتی بودند و با زمان های متفاوتی کار کردیم تا عواملی چون زمان و سرعت و دما را برای تشکیل فریت مورد بررسی قرار دهیم. در واکنش همرسوبی محصولات واکنش که به ندرت قابل حل می باشند، وقتی تشکیل می شوند که در شرایط فوق اشباع باشند.
برخی مواقع در همرسوبی نیاز به حرارت دهی وجود ندارد بلکه واکنش ها در دماهای بین 50 تا 100 درجه انجام می شوند. و هیدروکسید در همان ظرف به محصول اکسیددار تبدیل می شود مانند Fe3O4. طی یک فرایند همرسوبی ذرات کریستالی کوچک تشکیل و سپس متراکم می شوند تا ذرات بزرگتری که ناپایدارترند تشکیل شوند. این شرایط در PH بالا اتفاق می افتد. ...
فصل اول: فن آوری نانو
مقدمه
تعریف نانو تکنولوژی
نانو مواد
خواص نانو مواد
دسته بندی نانومواد
زیرساختارها درنانو تکنولوژی
مواد نانو بلوری
نانوذرات
نانو کامپوزیت ها
نانو کپسول ها
مواد نانو حفره ای
نانو الیاف
نانو سیم ها
فولرین ها
نانو لوله های کربنی
فصل دوم: فریت ها
مقدمه
تاریخچه
خواص وکاربردها
سرامیکهای مغناطیسی چیستندوچه کاربردهایی دارند
ساختار اسپینلی
ساختار اسپینلی معکوس
چند نکته در مورد فریتها
فصل سوم: روش های ساخت فریت ها و دستگاه های اندازه گیری
روش تهیه نانو ذرات
روش فیزیکی
روش فیزیکی- شیمیایی
روش شیمیایی
همرسوبی شیمیایی
روش هیدروترمال
روش سل-ژل
روش مایسل معکوس
وسایل اندازه گیری نانو ذرات بکارگرفته شده دراین پایان نامه و شناسای آنها
میکروسکوپ الکترون روبشی(SEM)
میکروسکوپ الکترون عبوری (TEM)
دستگاه پراش اشعه ایکس(XRD)
فصل چهارم ساخت نانو ذرات فریتNi-Znبه روش هم رسوبی
مقدمه
ساخت نمونه هایی از نانو ذرات فریت Ni-Znبه روش هم رسوبی
تهیه نمونه 1-5
ساخت نانو ذرات فریت Zn به روش همرسوبی
بیان مشکلات
پیشنهادات
نتیجه گیری
مراجع