دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 202 KB
تعداد صفحات : 269
بازدیدها : 230
برچسبها : طرح توجیهی پروژه کارآفرینی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلپروژه کارآفرینی شركت تولیدی بافت آزادی در 269 صفحه ورد قابل ویرایش
مشخصات كلی كارخانه :
شركت تولیدی بافت آزادی ( ساكای سابق ) سهامی عام در تاریخ 1384/03/06 تحت شماره ثبت 9228 در اداره ثبت شركتهای تهران به منظور تولید و عرضه پارچه های كشباف ، تاری پودی بصورت رنگی و چاپی و انواع پرده های تور و فعالیتهای بازرگانی مرتبط با آنها به ثبت رسیده است و محل شركت در بازار دالان امیدالملك و با ظرفیت تولید سالانه 400/000 متر انواع پرده ، توری و پارچه مبلی و دستكش بوده است . فعالیت اصلی شركت طبق ماده 2 اساسنامه آن ایجاد و تاسیس و اداره كارخانجات تولیدی نخ ، بافندگی و تكمیل پارچه می باشد .
این شركت در تاریخ 1356/01/25 به شركت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1370/11/21 در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شده ( قبل از انقلاب اسلامی این شركت ، یك شركت خصوصی بوده است ) .
شرح درصد سهام
1) سازمان ملی گسترش مالكیت واحدهای تولیدی 36.51
2) شركت سرمایه گذاری ملی ایران 9
3) خانواده سادات تهران 27.6
4) خانواده پوركاظمی 26.89
100
نحوه اداره شركت پس از پیروزی انقلاب اسلامی :
اداره شركت بافت آزادی پس از انقلاب اسلامی به استناد ماده واحد 6738 به عهده مدیریت دولتی قرار گرفت و در سال 1362 با توجه به زیان انباشته در اجرای ماده 141 قانون تجارت ، سرمایه شركت از مبلغ 1/200/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000 ریال تقلیل و در سال 1363 سرمایه شركت از مبلغ 5/000/000 ریال به مبلغ 5/000/000/000 ریال افزایش یافت و در اسفند ماه همان سال در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد و سهام 54/97 درصد مربوط به سازمان صنایع ملی ایران در تاریخ 1374/04/12 در سازمان بورس و اوراق بهادار به كارگران شركت و بخش خصوصی واگذار شد و به دلیل اینكه عملكرد شركت از سال 1377 منجر به زیان گردیده ، معاملات سهام شركت در سازمان بورس اوراق بهادار تهران به حالت تعلیق درآمده است .
تركیب سهامداران درصد سهام
1) سازمان خصوصی سازی ( اصالتاً و وكالتاً ) 27
2) شركت سرمایه گذاری ملی ایران 9
3) خانواده میراحمدی 28
4) كارگران و سهامداران دیگر 36
100
این شركت دارای دو بخش جداگانه می باشد : 1) بافت (1) 2) بافت (2)
كارخانه بافت (1) دارای بخشهای چاپ تخت ، تكمیل ، تعمیرات شامل ، تراشكاری ، فرز كاری و… می باشد .
كارخانه بافت (2) دارای بخشهای گردباف ، كتن ، راسل ، وارپینگ ، ژاكارد ، برودری ( BRODERI) می باشد به علاوه قسمت چهارلاتابی ، سیستم اداره كننده هیات مدیره می باشد كه تصمیمات اصلی توسط آن اتخاذ می شود كخ تحت نظارت این هیات مدیره ، مدیرعامل مسئولیت كارخانه ره به عهده دارد كه در حال حاضر مدیرعامل جناب آقای قدكچیان می باشد .
بخشهای زیر ، زیر نظر مدیرعامل می باشد :
1) امورمالی و انبارها كه شامل حسابداری و انبارداری است.
2) امور بازرگانی و تهیه مواد كه امور مربوط به خرید و فروش و سفارشات كارخانه نیز می باشد .
3) امور اداری و كارگزینی
4) امور فنی و تولید كه شامل آزمایشگاه ، بخش آمار و كنترل ، نگهداری و تعمیرات نیز می باشد .
5) بخش آموزشی كه به آموزش كارگران و كارمندان اشتغال دارد .
همچنین كارخانجات بافت آزادی دارای شورای اسلامی كار می باشد ، كه وظیفه آن دفاع از حقوق حقه كارگران و كارمندان و مرجع اختلاف كارگران و مسئولین می باشد .
كارخانجات بافت آزادی ( بافت (1) و بافت (2) ) بصورت مجزا اداره می شوند یعنی هر كارخانه بصورت مجزا دارای بخشهای اداری و كارگزینی و مدیریت جداگانه می باشد . مدیران هر قسمت زیر نظر مدیرعامل انجام وظیفه می كنند . انبارهای این كارخانجات شامل : انبار قطعات یدكی ، انبار پارچه خام ، انبار محصول ، انبار زائدات و انبار رنگ و مواد مصرفی می باشد .
در بخش بازرگانی ، تحویل سفارشات و فروش محصولات و بازاریابی جهت محصولات انجام می شود .
مواد مورد نیاز داخل كارخانه سعی می شود حدالمقدور از داخل كشور تهیه شود ، در غیر اینصورت از كشورهای خارجی تامین می شود .
كارخانجات بافت آزادی دو نوع محصول دارد :
1) بصورت سفارشات از شركتها ، افراد حقوقی یا كارخانجات دیگر است .
2) محصولاتی كه به سفارش خود شركت می باشد كه در فروشگاه بافت آزادی به فروش می رسد . این نوع سفارشات دربرگه های سفارش با شماره سفارشات مشخص تامین می گردد .
بخش مهم و حیاتی كارخانه كه نقش بسزایی در سود دهی كارخانه دارد بخش آمار و كنترل كارخانه می باشد كه كنترل و ثبت موارد در رابطه با تولید و انتقالات كالا دا به عهده دارد در این قسمت آمار تولید هر سال را بصورت مجزا حسابرسی كرده و سود حاصله را محاسبه می نماید و منحنی تولید و فروش هر سال را با سالهای قبل مقایسه می كند . در پایان لازم بذكر است كه این كارخانه در كیلومتر 1 و 8 جاده كرج واقع شده است .
راشل و كتن :
دما و رطوبت در این بخش با دما و رطوبت در warp متفاوت است . دما و رطوبت در این بخش كمتر از دما و رطوبت در warpاست .
به دلیل ادغام سالنهای كتن و راشل این دو ماشین را یكجا عنوان می كنیم .
پارچه های مورد استفاده در این كارخانه یا بصورت تاری پودی هستند و یا بصورت حلقوی تاری و حلقوی پودی .
در حلقوی تاری پارچه در طول بافته می شود و حلقه ها در جهت عمودی تكرار می شوند و پارچه بوسیله سوزن ساخته می شود . عمده نخ در حلقوی تاری دنیر بالاتر از 100 ، flat است كه در پلی اكریل تولید می شود و سپس در البرز تكسچره می گردد . زیر دنیر 100 وارداتی است . ( 40 , 50 , 70 , 75 ) نخها در حلقوی تاری فیلامنت هستند و به ندرت به شكل staple هستند زیرا در صورتیكه به شكل staple باشند پرزدهی بالایی دارند و قابلیت كار ماشین را كاهش می دهند .
در حلقوی پودی هر نخی قابل استفاده است و اگر از نخ رنگی استفاده كنیم ، از آنجایی كه بواسطه عرض پارچه بهم ارتباط پیدا می كنند ، یك رج عرضی رنگ می شود ولی در حلقوی تاری اگر نخی استفاده كنیم ، یك راه رنگی در طول پارچه تولید می شود .
عبارت راشل عموماً برای ماشینهای بافندگی حلقوی تاری با سوزن زبانه دار بكار می رود . این ماشینها سرعت كمتری نسبت به ماشینهای كتن دارند و نیز گیج آنها نسبت به ماشینهای كتن درشت تر است بنابراین برای بافتهای توری و درشت استفاده می شوند در حلقوی تاری تشكیل حلقه بواسطه عناصر بافت صورت می گیرد كه عناصر بافت در راشل سوزنهای ماهك دار هستند پرس هم نداریم .
مراحل تشكیل حلقه در حلقوی تاری با سوزن زبانه دار:
مرحله 1) استراحت
مرحله 2) سوزن به بالا حركت كرده در بالاترین نقطه خود قرار می گیرد . سینكر پارچه را نگه داشته
است . راهنما در پشت سوزن قرار دارد .
مرحله 3) سینكر به سمت چپ حركت می كند . راهنما حركت عرضی به سمت جلوی سوزن را شروع
می كند .
مرحله 4) سینكر به عقب رفته و در جای خود ثابت می ماند . راهنما نخ را به دور زبانه سوزن انداخته و
حركت عقب خود را انجام داده ، سوزن حركت رو به پایین را شروع می كند .
مرحله 5) سینكر و راهنما در جای خود ثابتند ، سوزن حركت رو به پایین خود را ادامه می دهد و با حركت
سوزن به سمت پایین روی ساقه ، زبانه را بسته و نخ تغذیه شده در سوزن باقی می ماند .
مرحله 6) سوزن به حد نهایی پایین رفته و حلقه از روی سوزن آزاد می شود . نخ تغذیه شده از میان حلقه
عبور كرده و حلقه جدید تشكیل می شود . سینكر به جلو حركت كرده و در روی پارچه قرار
می گیرد .
ماشین كتن یا تریكوبانی یكی از ماشینهای حلقوی تاری است كه بدلیل گیج ( تعداد سوزن در اینچ ) بیشتر ، بافتهای ظریفتر را می زند . عناصر بافت در كتن سوزنهای ریشدار هستند كه پرس هم داریم و حلقه از 4 قسمت تشكیل می شود :
چاپ پرس :
پارچه بعد از رنگرزی ، شستشو و تثبیت ابعادی به دستگاه پرس تغذیه می شوند كه وظیفه آن برق كردن سطح پارچه است كه محصول آن ساتن چرم نام دارد .
معمولاً از این ماشین برای ایجاد طرح بدون استفاده از چاپ و بافت . بروی كالا استفاده می شود . طرحی كه بروی پارچه می افتد بوسیله عمل پرس كردن است . معمولاً از كارهای پلی استر (در دمای 220 تا 230 oc) و به ندرت پنبه و نایلون استفاده می شود . البته باز برای نایلون بیشتر از پنبه این روش را استفاده می نماییم . حتی بروی پارچه های خار خورده و كركی و مخملی هم می توانیم عمل پرس را انجام دهیم (اگر پارچه های نایلون 160 – 170 رد شود آب می شود) و بوسیله ماشین پرس روی آنها طرح ایجاد كنیم .
ماشین پرس ساخت كمپانی RAMISCH از كشور آلمان می باشد كه مشخصات آن به قرار زیر است :
شركت سازنده : RAMISCH
عرض ماشین : 200 cm
كد دستگاه : 230 - 240 cm
این ماشین شامل سه غلتك فشرده به هم است . پارچه ها با غلتكهای مختلف پرس می شوند كه ممكن است غلتك پرس كننده ساده یا طرحدار باشد كه بسته به طرح روی غلتك ، سطح پارچه براق می شود . (سطح پارچه توسط غلتكهای داغ ذوب شده و به پارچه حالت درخشندگی و براقیت می دهد) روش عمل اینگونه است كه پارچه از یك رول به یك غلتك ثابت كه سرعتش برابر غلتك پرس است ، تغذیه شده ، سپس از یك غلتك شیاردار كه شیارهای ان بسیار باریك است عبور داده می شود ، كه سرعت غلتك های پرس و شیاردار یكسان و حدود
4 – 6 است .