دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1226 KB
تعداد صفحات : 114
بازدیدها : 504
برچسبها : کارایی نسبی تحلیل پوششی داده ها
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلپایان نامه بررسی کارایی نسبی بانک کشاورزی با استفاده از تحلیل پوششی داده ها
چکیده
کوششهای اقتصادی انسان همواره معطوف بر آن بوده که حداکثر نتیجه را با کمترین امکانات و عوامل موجود به دست آورد. این تمایل را می توان دستیابی به کارایی بالاتر نامید. اندازه گیری کارایی اساسی ترین گام جهت ارتقای سطح آن است. سیستم بانکداری در اقتصاد ایران، همچون سایر کشورها نقش بسیار پر اهمیتی را ایفا می کند ولی به دلایل مختلف این احتمال وجود دارد که این سیستم کارا عمل نمی کند. هدف از این مطالعه برآورد کارایی شعب بانک کشاورزی استان اردبیل و راه های ارتقای کارایی در این شعب می باشد.
تحقیق حاضر از نظر هدف؛ کاربردی است. این تحقیق به برآورد کارایی در شعب بانک کشاورزی استان اردبیل در قلمرو زمانی سال 1390 می پردازد. برای این منظور روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) به کار رفته است. همچنین این پایان نامه از نظر جمع آوری آمار و اطلاعات، اسنادی است. جامعه آماری این تحقیق شعب بانک کشاورزی استان اردبیل بوده و اطلاعات مورد نیاز از اداره آمار بانک کشاورزی استان جمع آوری و تهیه شده است.
نتایج به دست آمده از روش DEA نشان می دهد که از مجموع بررسی کارایی 39 شعبه بانک کشاورزی استان اردبیل تنها 14 شعبه در سطح استان کارا و مابقی ناکارا هستند. همچنین یافته های تحقیق نشان می دهد که؛
1- میانگین کارایی فنی در شعب منتخب بانک کشاورزی استان 78% می باشد.
2- میانگین کارایی مقیاس در شعب منتخب بانک کشاورزی استان 68% می باشد.
واژه های کلیدی: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، بانک کشاورزی
مقدمه
در اقتصاد مبتنی در بازار، نظام بانکی مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارد و یکی از مهمترین اجزای اقتصادی کشور است. بانکها می توانند با فراهم آوردن سرمایه مالی برای بخشهای اقتصادی، شرایط مناسبی را برای سرمایه گذاری فراهم آورند و باعث افزایش اشتغال و تولید ملی شوند. بانکها حتی با تأمین اعتبار برای متخصصان می توانند باعث ایجاد فرصت های شغلی جدید و توزیع بهتر درآمد در سطوح جامعه شوند. افزون بر این، بانکها با نگهداری پول نقد و تسهیل در نقل و انتقال آن حافظ اموال شخصی، دولتی و مبادلات داخلی و خارجی هستند.
تعریف مفهومی واژه ها و اصطلاحات
کارایی به معنای انجام درست کار و رسیدن به یک سطح خروجی مورد انتظار از یک ورودی مشخص می باشد. به عبارتی کارایی به معنای تولید کمترین مقدار ضایعات و صرف کمترین میزان هزینه می باشد بطوریکه کمیت و کیفیت ثابت نگه داشته شود.
در کارایی فنی رابطه بین نهاده و محصولات و چگونگی تبدیل نهاده ها به محصولات بحث می شود.
در کارایی تخصیصی به اطلاعات قیمتی در مورد نهاده ها و محصول ها برای حداکثر سازی درآمدها و حداقل کردن هزینه ها و حداکثر کردن سود نیاز داریم.
روش DEA از تکنیک برنامه ریزی خطی و انجام یکسری بهینه سازی جهت تعیین کارایی هر واحد استفاده و به منظور الگو برداری در افزایش کارایی، برای هر یک از واحدها، یک مجموعه مرجع برای واحد نا کارا تعیین و کارایی واحدهای مختلف را نسبت به واحدهای کارا مقایسه می نماید. این روش معمولا برای ارزیابی عملکرد سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی که اطلاعات مربوط به قیمت عوامل تولید یا محصولات آنها به راحتی در دسترس نیست کاربرد قابل ملاحظه ای داشته زیرا در DEA نیازی به هم دیمانسیون نمودن واحدها وجود ندارد، چون این مدل از ساختار چند بعدی استفاده نموده و هر عامل را در بعد خود در محاسبات وارد می نماید.
فهرست مطالب
چکیده
فصل اول :کلیات طرح
مقدمه
بیان مسئله
هدفهای تحقیق
سؤالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
اهمیت موضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن
قلمرو پژوهش
کاربرد تحقیق
محدودیتها و مشکلات تحقیق
تعاریف عملیاتی متغیرها و واژه های کلیدی
ساختار تحقیق
فصل دوم: مطالعات نظری
مقدمه
تاریخچه بانکداری در جهان
تاریخچه بانکداری در ایران
ابعاد بانکداری الکترونیک در ایران
ترویج پرداخت اینترنتی برای مقابله با صفهای طولانی بانکها
مفهوم و شاخصهای اثربخشی و کارآیی
جهانی شدن و توسعه فنآوری اطلاعات و الزام بهبود کارآیی
کارایی
روشهای مختلف اندازه گیری کارائی
ساختار و اندازه گیری کارایی در روش تحلیل پوششی داده ها
پیشینه تحقیق
فصل سوم : روش شناسائی تحقیق (متدولوژی)
مقدمه
روش تحقیق
جامعه آماری
حجم نمونه و روش اندازه گیری
ابزار جمع آوری اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده های تحقیق
مقدمه
توصیف آماری نمونه تحقیق
تجزیه و تحلیل استنباطی داده های آماری (آزمون فرضیه های تحقیق)
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع و مأخذ
چکیده انگلیسی
پیوست
خرید و دانلود آنی فایل