تحقیق بررسی سایتهای کتابخانه ای ایران

تحقیق بررسی سایتهای کتابخانه ای ایران تحقیق بررسی سایتهای کتابخانه ای ایران

دسته : آمار

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 25

بازدیدها : 367

برچسبها : تحقیق کتابخانه

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران شامل جداول و نمودار

معرفی تحقیق و پروژه کلاسی بررسی وضعیت سایتهای کتابخانه ای در ایران (شامل جداول و نمودار)

چکیده:

در این تحقیق به منظور شناسایی امکانات سایتهای کتابخانه های ایرانی در محیط وب و تهیه راهنمای این سایتها با استفاده از چک لیست و از طریق جستجو در اینترنت به شناسایی و مقایسه امکانات سایتهای کتابخانه ها پرداخته شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد از مجموع 49 سایت از نظر مکان استقرار مؤسسات حامی سایتها 73 درصد یعنی 36 مورد از مؤسسات در تهران مستقر هستند. پنجاه و یک درصد از سایتها دارای اپک می باشند. دوازده درصد از سایتهای دارای اپک از نرم افزار سیمرغ بهره برده اند. چهل و هفت درصد از مؤسسات دارای سایت کتابخانه دانشگاهی هستند و 45 درصد از سایتها فاقد صفحه و راهنمای فارسی می باشند.

کلیدواژه ها: کتابخانه های ایران، اپک ها، دانشگاههای ایران، سایتهای ایرانی، مؤسسات ایرانی، نرم افزارهای فارسی کتابخانه ای

مقدمه:

امروزه مؤسسات، سازمانها و افراد با استفاده از امکانات وب جهانی به معرفی و ارایه توانایی های خود از طریق این رسانه می پردازند. تلاش جهت ارایه راهنمای سایتهای کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی و تجزیه و تحلیل امکانات این سایتها از جمله دل مشغولیهای کتابداران و اطلاع رسانان می باشد. در این مقاله ابتدا از طریق وب به گردآوری آدرس اینترنتی مؤسسات ایرانی اقدام شد. سپس با بررسی دقیق تر، آدرس آن دسته از مراکزی که در سایت خود صفحاتی را به کتابخانه اختصاص داده اند، شناسایی شد. در مرحله بعد به بررسی و تجزیه و تحلیل این سایتها از دیدگاه مکان جغرافیایی مؤسسه، بر خورداری از اپک، نوع نرم افزار به کار رفته در اپک، نوع سازمان های حمایت کننده سایتها، برخورداری سایتها از صفحات و راهنمای فارسی، تعیین چگونگی کیفیت دسترسی به سایت ها، و همچنین ارایه راهنمای سایتهای کتابخانه های ایرانی در محیط وب پرداخته می شود.

روش کار

در این پژوهش برای گرد آوری مشخصات سایت های ایرانی از دو راهنمای بزرگ و معروف اینترنت یعنی یاهو و اپن دایرکتوری استفاده شد. برای جستجوی این سایت ها در فهرست کلیدواژه های این دو راهنما به بخش کشورها، و کشور ایران، و مؤسسات و سازمانها مراجعه شد و از این طریق تعداد زیادی آدرس به دست آمد. در مرحله بعد با مراجعه به تک تک آدرس ها به بررسی چگونگی مطابقت سایت ها با جامعه، هدف، و پرسش های اساسی پژوهش پرداخته شد که در نهایت 49 سایت شناسایی و در این پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفت.

روش گرد آوری اطلاعات

در این پژوهش آدرس سایت های شناسایی شده به منظور رعایت دقت و سرعت از محیط اینترنت اکسپلورر به صورت مستقیم به نرم افزار ام اس ورد منتقل شد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید