دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 54 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 753
برچسبها : شخصیت تیپ شخصیتی D مبانی نظری
مبلغ : 14400 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه شخصیت و تیپ شخصیتی D، فصل دوم پایان نامه قابل ویرایش با فرمت WORD همراه با منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA
قسمتهایی از متن مبانی نظری و پشینه
شخصیت حوزه بسیار گسترده ای است، زیرا شخصیت خود موضوعی است پیچیده و دارای ابعاد و جنبه های گوناگونی است. برای شناخت شخصیت انسان، از دیرباز کوشش های فراوانی به عمل آمده که برخی از آنها غیر عملی، بعضی خرافاتی، و معدودی دیگر علمی و معتبر است. در زبان عامّه، شخصیت معانی دیگری دارد. مثلا وقتی گفته می شود که کسی با شخصیت است یعنی اینکه او دارای ویژگیهایی است که می تواند افراد دیگر را تحت نفوذ خود قرار دهد یا متانت و وقار ویژه ای دارد. همین طور در برابر آن بی شخصیت به معنی داشتن ویژگیهای منفی است. همچنین کلمه شخصیت در عرف به عنوان چهره مشهور و صاحب صلاحیّت در حوزه هایی همچون شخصیت سیاسی، علمی، هنری و از این قبیل بکار می رود.
شخصیت یک مفهوم انتزاعی است، یعنی آن چیزی مثل انرژی در فیزیک است که قابل مشاهده نیست، بلکه آن از طریق ترکیب رفتار، افکار، انگیزش، هیجان و… استنباط می شود. شخصیت باعث تفاوت کل افراد (انسانها) از همدیگر می شود. اما این تفاوتها فقط در بعضی ویژگیها و خصوصیات است.
1-صاحب نظران حوزه شخصیت و روان شناسی از کلمه شخصیت تعریف های گوناگونی ارائه داده اند. از نظر ریشه ای، گفته شده است که کلمه شخصیت که معادل کلمه Personality انگلیسی است در حقیقت از ریشه لاتین Persona گرفته شده که به معنی نقاب یا ماسکی بود که در یونان و روم قدیم بازیگران تئاتر بر چهره می گذاشتند. این تعبیر تلویحا اشاره بر این مطلب دارد که شخصیت هرکس ماسکی است که او بر چهره خود می زند تا وجه تمیز او از دیگران باشد.
2-هیلگارد شخصیت را الگوهای رفتار و شیوه های تفکر که نحوه سازگاری شخص را با محیط تعیین می کند تعریف کرده است در حالی که برخی دیگر شخصیت را به ویژگیهای پایدار فرد نسبت داده و آن را بصورت مجموعه ویژگیهایی که با ثبات و پایداری داشتن مشخص هستند و باعث پیش بینی رفتار فرد می شوندتعریف می کنند.
3- شخصیت به همه خصلت ها و ویژگی هایی اطلاق می شود که معرف رفتار یک شخص است، از جمله می توان این خصلت ها را شامل اندیشه، احساسات، ادراک شخص از خود، وجهه نظرها، طرز فکر و بسیاری عادات دانست. اصطلاح ویژگی شخصیتی به جنبه خاصی از کل شخصیت آدمی اطلاق می شود.
شخصیت از دیدگاه مردم: واژه شخصیت در زبان روزمره مردم معانی گوناگونی دارد. یکی از معانی آن مربوط به هر نوع صفت اخلاقی یا برجسته است که سبب تمایز و برتری فردی نسبت به افراد دیگر می شود مثلا وقتی گفته نمی شود او با شخصیت است. یعنی او فردی با ویژگیهایی است که می تواند افراد دیگر را با کارآیی و جاذبه اجتماعی خود تحت تأثیر قرار دهد. در درسهایی که با عنوان پرورش شخصیت تبلیغ و دایر می شود، سعی بر این است که به افراد مهارتهای اجتماعی بخصوصی یاد داده، وضع ظاهر و شیوه سخن گفتن را بهبود بخشند با آنها واکنش مطبوعی در دیگران ایجاد کنند همچنین در برابر این کلمه، کلمه بی شخصیت قرار دارد که به معنی داشتن ویژگیهای منفی است که البته به هم دیگران را تحت تأثیر قرار می دهد اما در جهت منفی.
شخصیت از دیدگاه روانشناسی: دیدگاه روانشناسی در مورد شخصیت چیزی متفاوت از دیدگاههای مردم و جامعه است در روانشناسی افراد به گروه های با شخصیت و بی شخصیت یا شخصیت خوب و شخصیت بد تقسیم نمی شوند؛ بلکه از نظر این علم همه افراد دارای شخصیت هستند که باید به صورت علمی مورد مطالعه قرار گیرد این دیدگاه به شخصیت و انسان باعث پیدایش نظریه های متعددی از جمله: نظریه روانکاوی کلاسیک، نظریه روانکاوی نوین، نظریه انسان گرایی، نظریه شناختی، نظریه یادگیری اجتماعی و... در حوزه مطالعه این گرایش از علم روانشناسی شده است.
تیپ از کلمه یونانی توپس به معنای نقش یا اثر گرفته شده و در روان شناسی، به معنای خصوصیات ویژه جسمی و روان شناختی خاصی است که آدم ها را از همدیگر مجزا می کند. به بیان دیگر، مجموعه ای از آدم ها که تحت یک تیپ شناسایی می شوند، رفتارها و اندیشه های تقریبا مشابهی دارند و واکنش های بدنی آن ها نیز کم و بیش با هم یکسان است. ...
یکی از انواع تیپ های شخصیت که در سال های اخیر، توجه ی زیادی را به خود جلب نموده تیپ شخصیتی D است تیپ شخصیتی D، دارای دو مؤلفه عاطفه منفی و بازداری اجتماعی می باشد. عاطفه منفی با تمایل به بیان هیجانات منفی مشخص می شود. افراد دارای عاطفه منفی بالا، بیشتر تمایل به تجارب عاطفه منفی در همه اوقات، صرف نظر از موقعیت دارند عاطفه منفی ممکن است هم به عنوان یک متغیر مداخله گر و هم به عنوان یک عامل خطر واقعی عمل کند.
این تیپ شخصیتی رک، قاطع و رهبر است. برای او، نتیجه ها حایز اهمیت است. از حل مسأله و انجام کارها و دست یابی به هدف ها لذت می برد. از داشتن مسئولیت، لذت می برد. برای انجام کار و برنامه، استاندارد بالایی در نظر می گیرد (هم برای خود و هم برای دیگران). به توانایی هایش برای رسیدن به نتیجه ها اعتماد می کند. از چالش و رقابت لذت می برد، قدرت ریسک بالایی دارد و به وضع موجود اعتراض می کند و می تواند قوانین را نادیده بگیرد. به سرعت تصمیم می گیرد. او از هم نشینی چنین افرادی بی حوصله می شود، از جمله افرادی که وقت شان را با حرف زدن هدر می دهند، افراد بی صلاحیت و یا کسانی که در برابر تغییر، مقاوم هستند. خیلی راحت از دیگران انتقاد می کند. او به راحتی کسل و بی حوصله می شود. به سرعت عصبانی می شود و به همان سرعت نیز بر آن چیره می شود.
او فعال و برون گرا است و همیشه عجله دارد با صدای بلند صحبت می کند و وقتی مردم مشغول بیان مطلب مهمی هستند، وسط حرف آن ها می پرد. او دوست دارد مسئولیت برگزاری گردهم آیی ها و برنامه ها را به عهده بگیرد و قوانین را تعیین کند. او جسور، بی تعارف و کم طاقت است. ...
نظریه های روانکاوانه شخصیت شامل نظریه های روانکاوی فروید، یونگ، آدلر است. فروید به عنوان پیشتاز و بنیانگزار نظریه روانکاوی شناخته شده است. وی به عنوان پزشک در بعضی بیماران خود متوجه ناراحتی هایی شده بود که منشأ جسمی نداشتند و معتقد شد که این ناراحتیها حاصل و تحت کنترل مغز دوم است و بعدها از آن به عنوان ناخودآگاه یا ضمیر ناهشیار نام برد.
شخصیت از نظر فروید شامل سه وجه است نهاد که نماینده تمایلات و غرایز کور است و تابع اصل لذت است. خود یا من که نماینده واقعیتها است و تابع اصل واقعیت است. و فراخود یا من برتر نماینده سانسورهای اجتماعی و وجدان شخصی است و مانع ارضای تمایلات می شود. به عقیده فروید شخصی برای حفظ و انسجام شخصیت خود از یک رشته مکانیسم های دفاعی که عبارتند از: واپس زنی، جابجایی، والایش، بروناخنکی، همانندسازی، درون فکنی، بازگشت، تثبیت، انکار، دلیل تراشی، تبدیل، جبران استفاده می کند.
یونگ که از شاگردان فروید بود به علّت اختلاف هایی که با فروید پیدا کرد کتب روان شناسی تحلیلی را پی ریزی کرد. از نظر یونگ ساختار شخصیت شامل من یا خود، ناهشیاری فردی، ناهشایر جمعی، صورت های ازلی، پرسونا یا نقاب، آنیما و آنیموس و سایه می باشد. ...
خرید و دانلود آنی فایل