دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 10 KB
تعداد صفحات : 13
بازدیدها : 164
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلبخشهایی از متن:
تحولِ انکارناپذیر در روابط بینالمللی را میتوان بهویژه با به رسمیت شناختهشدنِ دو موافقتنامه از سوی کشورهای جهان در پیوند دانست: اعلامیهی جهانی حقوق بشر، كه كرامت انسان و احقاق حقوقِ افرادِ مردم و دفاع از حقوق آنان را مورد توجه قرار میدهد، و منشور سازمان ملل كه به صلح و توسعه توجه میكند. بااینحال در پنجاه سال گذشته شاهد تغییراتِ فراگیرِ ریشهای در جهان بودهایم. اكنون نوع آدمی با چالشهای جدیدی روبهروست: بهویژه، ضرورت محافظت از محیط زیست برای نسلهای آینده. بیشك، این دو موافقتنامهی اولیه باید ابعاد جدیدتری را در بر بگیرند تا به چالشهای كنونی و آتی برای بقا پاسخ دهند. در اینجا «مسئولیت» به عنوان مفهومی اخلاقی (Ethical) پیشنهاد میشود كه بر پایهی حقوق و صلح و نیز پیدایش یك جهانبینی ارتباطی كه توانِ حیاتی سیارهی زمین و مردمانش را تضمین کند ، استوار است.
تا پیش از این زمان آدمیان هرگز بر حیات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی یكدیگر چنین تأثیراتِ فراگیری نگذاشته بودند. آنها هرگز پیش از این برای تغییر محیط زیست چنین دانش و قدرتی را در اختیار نداشتند. اما با وجود امكانات عظیمی كه این مناسبات متقابلِ فزاینده ایجاد كرده، و با وجود مهارتهای جدیدی كه نوع آدمی كسب كرده، بحرانهای بیسابقهای در بسیاری از عرصهها ظهور کرده است. تأثیرات كنشهای فردی و جمعی انسانی بر محیط زیستهای اجتماعی و طبیعی به علتِ وابستگی متقابلِ فزاینده میان افراد، جوامع و انسانها و طبیعت، در كوتاهمدت و درازمدت، برجسته میشود. با وجود این، نهادهای اجتماعی مستقر و موظف به مصاف با این چالشهای جدیدِ سدهی بیستویكم بیشازپیش ناكارآمد میشوند. قدرت مسلطِ بازارهای بینالمللی در حال تضعیف نقش سنتی دولتهاست. احتمال اندكی وجود دارد كه نهادهای علمی با علائق تخصصی خود با آن موضوعاتِ جهانی كه انسانیت را به چالش میطلبد به مقابله برخیزند.
...
پس از حدود شش سال بحث در سطوح گوناگونِ «اتحاد برای جهانی مسئول، چندگانه و همبسته»، منشور مسئولیتهای انسانی در سال 2001 در مجمع جهانی شهروندان، كه به همت بنیاد شارل لئوپولد مایر سازماندهی شده بود، به جریان انداخته شد. هدفِ این طرح تشویقِ بازاندیشی در سطح بینالمللی دربارهی جایگاهِ مسئولیتهای فردی و جمعی در قبالِ آیندهی بشریت و سیارهی زمین، احترام به حقوق بشر و تحققِ صلح بود. سپس یك كمیتهی بینالمللی برای ارتقاء منشور ایجاد شد.
فعالیتهای جهانی منشور توسط اعضای كمیتهی بینالمللی منشور و كمیتههای ملی و منطقهای آن هماهنگ میشود. این فعالیتها شاملِ فرایندهای بازاندیشی و تأمل، همراه با انجام فعالیتهایی در همکاری با گروهای اجتماعی و حرفهای از همهی بخشهای جامعه است. بنیاد شارل لئوپولد مایر (پاریس) بودجهی اصلیِ فعالیتِ کمیتهی بینالمللی را فراهم میکند؛ و سازمانهای گوناگون محلی و كمكهای داوطلبانه نیز هزینههای مالیِ فعالیتهای محلی را تأمین میكنند.
منبع دارد.
خرید و دانلود آنی فایل