پروژه اختلالات شخصیتی معتادان

پروژه اختلالات شخصیتی معتادان پروژه اختلالات شخصیتی معتادان

دسته : -پاورپوینت

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 54 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 150

برچسبها : اختلالات شخصیتی معتادان

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه و سمینار اختلالات شخصیتی معتادان و بررسی عوامل و سبب شناسی اختلالات شخصیت

فهرست مطالب سمینار اختلالات شخصیتی معتادان

مقدمه

بیان مسأله

تعریف شخصیت

تعریف اختلالات شخصیت

طبقه بندی DSM IV

سبب شناسی اختلالات شخصیت

عوامل بیوشیمیایی

خصوصیات شخصیتی معتادان

نقش استرس بر شکل گیری اختلالات

نقش مقابله در کاهش فشار روانی

منابع

*******************

بررسی اختلالات شخصیت افراد معتاد

اشاره ای به بخشهایی از متن سمینار اختلالات شخصیتی معتادان

مقدمه

اعتیاد به مواد و داروها به عنوان یک آسیب اجتماعی در مبحث آسیب شناسی اجتماعی و یک اختلال روانی در چارچوب طبقه بندی های روانپزشکی یکی از بزرگترین معضلات جوامع بشری است که در بسیاری از کشورها، قشر مولد و جوان را مورد هدف قرار داده است و از این طریق مضرات اجتماعی، اقتصادی و فردی بسیاری را به بار آورده است.

بررسی زمینه و علل موثر در پیدایش یک پدیده، سنگ بنا و نقطه شروع اقدامات بعدی است، به ویژه هنگامی که این عوامل در سه بعد شناختی ، رفتاری و احساسی (نگرشی) در بروز پدیده دخالت داشته باشد.

وابستگی به مواد یا اعتیاد نیز پدیده ای پیچیده است که با عوامل گوناگون اجتماعی، روانشناختی و فیزیولوژیک درهم می آمیزد و نادیده انگاشتن هر یک از عوامل به منزله بی توجهی به یک مشکل بزرگ محسوب می گردد. ...

سبب شناسی اختلالات شخصیت

عوامل ژنتیک (Jenetic factor)

بهترین قرائن نقش عوامل ژنتیک در پیدایش اختلالات شخصیت از مطالعات اختلالات روانپزشکی در 000/15 زوج دو قلوی امریکایی بر می آید. بین دو قلوهای یک تخمکی عیار ابتلاء توام اختلالات شخصیت چندین بار بیشتر از همین عیار در دو قلوهای دو تخمکی بود.

خصوصیات شخصیتی معتادان

در اعتیاد غالباً خصایص شخصیتی مختلف دیده می شود و یک تیپ شخصیتی واحدهای برای کسی که اعتیاد پیدا می کند وجود ندارد، مثلا عده ای خصوصیت شخصیتی ضد اجتماعی دارند و عده ای شخصیت مرزی و یا ممکن است به علت شخصیت وابسته و یادوری گزین به اعتیاد پناه ببرند. بررسی های بسیاری اختلالات شخصیت را با پیدایش وابستگی به مواد در افراد ربط داده اند و تحقیقات انجام شده با آزمونهای مختلف بر روی افراد معتاد یا مصرف کننده مواد نشان می دهد که معتادان به مشتقات تریاک اغلب دارای خصوصیات و ویژگی های چون نارسائی، عدم احساس مسئولیت و احساس امنیت و بالاخره تمایل به خود محوری هستند و همچنین از اختلالات شخصیتی به ویژه اختلال شخصیت ضد اجتماعی رنج می برند.

نقش مقابله در کاهش فشار روانی

راهبردهای مقابله ای به عنوان عاملی که در ارتباط بین فشار روانی و اختلات روانپزشکی یا جسمی مداخله مورد توجه بسیار بوده است.

مقابله را تلاش های شناختی و رفتاری فرد برایغلبه یافتن بر تنیدگی و تحمل کردن یا به حداقل رساندن اثر آن می دانند. پژوهشگران بر این عقیده اند که بررسی جزئیات ابعاد مقابله ای به منظور پیش بینی سوء مصرف مواد در نوجوانان و جوانان ضرورت دارد. ادبیات تحقیقی نشان می دهد که سبک های مقابله ای ممکن است بر دفعات مصرف مواد، تکمیل درمان و فرآیند عود در بین معتادان به کوکائین تاثیر بگذارد. مطالعه ای سبک مقابله ای را در نمونه ای 55 نفری از معتادان به کوکائین، با متوسط سنی 32 سال مورد بررسی قرار داد. نتایج بررسی نشان داد افرادی که عوامل فشار زای زیادی را در گذشته در زندگی تجربه کرده بودند از حمایت اجتماعی کمتری نیز برخوردار بوده، و از سبک های مقابله ای هیجان مدار نیز بیشتر استفاده می کردند، احتمال بیشتری وجود داشت که این افراد مصرف کننده مواد بوده باشند. اکثریت آنها مهارت های مقابله ای خوبی را بروز نمی دهند و مصرف کوکائین را به عنوان شیوه ای به منظور مقابله با عوامل فشار زای زندگی به کار می برند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید