مقاله نظام ارزیابی عملکرد نیروی انسانی در سازمان

مقاله نظام ارزیابی عملکرد نیروی انسانی در سازمان مقاله نظام ارزیابی عملکرد نیروی انسانی در سازمان

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 148 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 365

برچسبها : نظام ارزیابی عملکرد ارزیابی عملکرد نیروی انسانی عملکرد سازمانی

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی دروس مدیریت و نظریه های سیستمی با عنوان: نظام ارزیابی عملکرد نیروی انسانی در سازمان

پروژه درس نظریه های سیستمی، موضوع تحقیق: نظام ارزیابی عملکرد نیروی انسانی در سازمان

مردم بدون اینکه خود متوجه باشند، به طور مداوم به ارزشیابی امور مشغول هستند. آنها در مورد پدیده های اطراف خود اظهار نظر و داوری می کنند. به عنوان مثال: چه کارمند وقت شناسی؟ چه بازیکن ماهری؟ البته اینگونه ارزیابی ها بر اساس اطلاعات محدود صورت می گیرد.

مدیران برای تحقق اهداف سازمانی باید ارزیابی دقیق تر و کاملتری از کار خویش و عملکرد کارکنان به عمل آورند.

ضرورت و اهمیت ارزیابی عملکرد در تعالیم اسلامی

1.سوره ملک آیه 3:

خدایی که مرگ و زندگانی را آفرید که شما بندگان را بیازماید تا کدام نیکوکارتر و خلوص اعمال بیشتر است و او مقتدر و آمرزنده گناه بندگان است.

2.فرازی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر:

نباید نیکوکار و بدکار نزد تو به یک پایه باشند که آن، نیکوکاران را از نیکی کردن بی رغبت می سازد و بدکاران را به بدی کردن وادارد، هر یک از ایشان را به آنچه گزیده، جزا ده.

تعریف ارزیابی عملکرد

به منظور درک صحیح هر پدیده یا موضوع، لازم است آن پدیده تعریف و برداشت و فهم مشترک حاصل شود. موضوع ارزیابی عملکرد از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه تعاریف رایج از نظر برخی صاحبنظران این رشته مطرح و در نهایت تعریف مورد نظر ارائه خواهد شد.

ارزیابی عملکرد، فرایندی است که به وسیله آن کار کارکنان در فواصل معین و به طور رسمی مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. محقق دیگر ارزیابی عملکرد را به عنوان مرور و توصیف نظام مند عملکرد فرد در شغل مورد نظر تعریف می کند. از نظر وردر و دیوس ارزیابی عملکرد فرایندی است که عملکرد شاغل با آن اندازه گیری می شود و هنگامی که درست انجام شود کارکنان، سرپرستان، مدیران و در نهایت سازمان از آن بهره مند خواهد شد. کاسیو ارزیابی عملکرد را توصیف نظامدار نقاط قوت و ضعف عملکرد فرد یا گروه در رابطه با اجرای وظایف محوله تعریف می کند. واژه فرایند در تعاریف بالا بر مجموعه ای از اقدامات با ترتیب و توالی خاص به منظور تحقق اهداف دلالت دارد. به عبارت دیگر نظام مند بودن تمامی فعالیتها در فرایند ارزیابی منجر به اثر بخشی نظام ارزیابی می شود. شکل صفحه بعد نشانگر فرایند عمومی ارزیابی است.

اهمیت تدوین شاخصها در سیستم ارزیابی

امروزه سازمانها در راستای رشد و ارتقای پرسنل خود فعالیتهای مشخصی را دنبال و وظیفه اصلی منابع انسانی را بیشتر در قالب فرایندها تعریف می کنند. فرایندهای مختلفی که هر کدام تاثیر زیادی در توسعه و بهبود منابع انسانی دارند.

از عمده زیر فرایندهایی که در داخل فرایند مدیریت منابع انسانی می توان گنجاند عبارتند از: فرایند نظام حقوق و مزایا، فرایند جذی، تامین و تعدیل نیروی انسانی، فرایند آموزش و بهسازی، فرایند نگهداری و بالاخره فرایند به کارگیری نیروی انسانی که هر کدام از این فرایندها خود دارای ورودی، خروجیهای خاص و همچنین زیر فرایندهای دیگری هستند که در نهایت خروجی همه این فرایندها می تواند نیروی انسانی ماهر و بهره ور، فرهنگ سازی، ساختار نیروی انسانی، منافع فرد، سازمان، جامعه، آئین نامه ها و مقررات مربوطه و رضایت پرسنل سازمان باشد.

فرایند مدیریت منابع انسانی

تصویر فرایند مدیریت منابع انسانی

مقدمه

ضرورت و اهمیت ارزیابی عملکرد در تعالیم اسلامی

تعریف ارزیابی عملکرد

هدفهای ارزیابی عملکرد

فواید ارزیابی کارکنان

کارکردهای ارزیابی

ویژگیهای نظام ارزیابی اثربخش

فرآیند ارزیابی عملکرد

مراحل اجرای ارزیابی

نظریه های ارزیابی

نگاهی نوین به ارزیابی

اهمیت تدوین شاخصها در سیستم ارزیابی

شاخصهای سازمانی

روشهای ارزیابی

منابع ارزیابی عملکرد

محدودیتهای ارزیابی

ضرورت ارزیابی

ارزیابی عملکرد در عمل

نتیجه گیری

فهرست منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید