دسته : علوم اجتماعی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 26 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 438
برچسبها : مقاله اعتیاد
مبلغ : 500 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب
تعریف اعتیاد
انواع اعتیاد
مواد اعتیادآور
مراحل اعتیاد
زیان های جانبی
آزمایش اعتیاد
ویژگیهای افراد معتاد
اثرات دارویی مواد مخدر
ریشه های روانی اعتیاد
آسیب پذیری جوانان در دوران بلوغ
اعتیاد: انتخاب یا بیماری؟
یادداشتها
الکل
در دوران بارداری، عامل بروز بیماری های قلبی عروقی در نوزادان
۲۰درصد از مبتلایان به سفلیس معتادند
علل پیدایش و تداوم اعتیاد
عوامل زمینه ساز اعتیاد
فرآیند درمان
*******************
بخشهایی از متن مقاله دانلودی جهت معرفی و نمونه
اعتیاد حالتی است که ناشی از استعمال مداوم بعضی از داروها (موسوم به مواد مخدر) می باشد، به طوری که قطع استفاده از این مواد باعث بروز اختلال در عملکرد بدن انسان می شود. این وابستگی از طرفی باعث تسکین و آرامش موقت و گاهی تحریک و نشاط گذرا برای فرد می گردد و از طرف دیگر بعد از اتمام این اثرات سبب جستجوی فرد برای یافتن مجدد ماده و وابستگی مداوم به آن می شود. در این حالت فرد هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی به ماده مخدر وابستگی پیدا می کند و مجبور است به تدریج مقدار ماده مصرفی را افزایش دهد.
اعتیاد را می توان به دو گروه مجاز و غیرمجاز تقسیم بندی نمود.
اعتیاد مجاز، شامل مصرف مداوم موادی است که به عنوان دارو شناخته می شوند. این مواد دارویی ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشند و با تجویز پزشک و یا به صورت خودسرانه مصرف شوند. اعتیاد به موادی مانند تنباکو و سیگار نیز که از نظر روانی وابستگی ایجاد می کند و باعث تداوم مصرف می شود، در ردیف اعتیاد مجاز طبقه بندی می شود.
وابستگی فرد به مصرف همیشگی مواد مخدر و به گونه ای که قوانین کشور یا بین المللی آن را غیرقانونی بشناسد، اعتیاد غیر مجاز نامیده می شود.
هیچگاه نمیتوان یک دلیل واحد برای اعتیاد معرفی کرد و در قریب باتفاق موارد بیش از یک علت موجب بیماری گشته است.
چند علتی بودن اعتیاد : در واقع ۳ گروه از عوامل در پیدایش و ادامه این بیماری نقش دارند که شامل عوامل روانشناختی، زیست شناختی و اجتماعی میشوند. این موضوع از دو جنبه حائز اهمیت میباشد. نخست آنکه، هیچگاه نمیتوان یک دلیل واحد برای اعتیاد معرفی کرد و در قریب باتفاق موارد بیش از یک علت موجب بیماری گشته است. دوم آنکه، اگر در علل اعتیاد دقت کنید متوجه میشوید که این علل در کشورهای مختلف با هم تفاوت دارند. پرواضح است که مردمان هر کشوری ویژگیهای روانشناختی و بعضا حتی زیست شناختی خاص خود را دارند. ضمن آنکه، قوانین و آداب و سنن و بطور کلی ویژگیهای اجتماعی کشورها یکسان نمی باشند. اهمیت این موضوع از آن جهت است که همچون دیگر علوم، کتب و مقالات علمی معتبر موجود در این زمینه ایرانی نمی باشند؛ یعنی نویسندگان این کتب، بیمارانی که مورد بررسی قرار گرفته اند و بالاخره، جامعه مورد مطالعه، ایرانی نبوده اند. بنابراین نمی توان و نباید به مطالب این کتابها اعتماد کامل داشت، درعوض باید بیشتر بکوشیم و بیماری اعتیاد را در جامعه خود و بیماران ایرانی مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. متاسفانه، با آنکه اعتیاد شایعترین بیماری و معضل این مملکت، و هولناکترین درد این مردم است، آنچنان که باید و شاید مورد توجه مراکز و اشخاص دارای امکانات تحقیقاتی قرار نگرفته است ...
...
خرید و دانلود آنی فایل